mandag 30. mars 2009

Aniridi.


Hæ? Jada, jeg skal forklare hva overskriften betyr. Det er nemlig ikke tilfeldig valgte bokstaver, men derimot en tilstand der man mangler iris (regnbuehinnen) i øyet. Et slikt "tilfelle" kom nemlig innom butikken i dag i form av en 53 år gammel mann. Han er også (mest sannsynlig på grunn av tilstanden, se
Wikipedia ) svaksynt og har nystagmus (urolige øyne). 

(Bildet er hentet fra nettet)

Jeg prøvde å få tatt en titt på øynene hans, men det var ikke så lett. Kan ikke glo alt for mye heller. Det er forsåvidt ikke så mye spennende å se, bortsett fra at det der det skulle ha vært farge, bare er et sort hull. Dette kunne jeg skimte bak de noe mørke brilleglassene hans. Mørke glass er selvsagt en fordel med tanke på at et stort hull i øyet gjør en meget lysømfintlig, noe han også selv sa at han er.

Det er ikke hver dag det dukker opp slike personer i butikken, så dette var spennende! =)

4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Morsomt å følge bloggen din, Camilla. Optikeryrket virker interessant, men hvordan er det rent helsemessig?
Er det slitsomt for rygg og nakke/skuldre når dagen består av ståing/gåing i butikk og det å sitte bøyd over diverse apparater når man driver undersøkelser?

Camilla sa...

Foreløpig har det gått veldig bra helsemessig, men nå har jo ikke jeg jobbet SÅ mye med det enda. Det kan nok hende at sittestillingene blir slitsomme etter hvert, så det må man jo passe litt på.

Vurderer du yrket?

Elisabeth sa...

Vurderer optikeryrket i høyeste grad ja. Jeg liker at det er en blanding av helse, håndverk og teknikk, samtidig som man får møte mange ulike mennesker.
Arbeidsmarkedet for optikere skal visstnok også være godt nå for tiden.

Camilla sa...

Det er et godt variert yrke ja, og markedet virker til å være godt. Vi blir "headhuntet" på skolen i hvert fall.